Uniconta Debitor

Gør processen omkring ordrestyring og fakturering nemmere og mindre tidskrævende

Debitormodulet hjælper dig med at tilknytte informationer til dine debitorer. Det gør processen omkring ordrestyring og fakturering nemmere og mindre tidskrævende.

Uanset virksomhedens størrelse og branche er der behov for at gemme oplysninger om de enkelte debitorer. Alle stamoplysninger gemmes i debitorkartoteket, så man får enkelt overblik over alle oplysninger.

E-mail håndtering

Faktura kan sendes via e-mail i den indbyggede mailhåndtering. Virksomheden kan maile formularerne via Uniconta´s mailserver eller egen mailserver. Når formularerne mailes, kan der vedhæftes andre standarddokumenter som f.eks. salgs- og leveringsbetingelser, kampagnetilbud m.m. Faktureringsgrundlaget laves via funktionen Hurtigfaktura, hvor fakturaen indtastes og udskrives/mailes til debitor.

Hurtigfaktura

Hurtigfaktura bruges til at fakturere et direkte salg, hvor der ikke er oprettet en salgsordre forinden. Med hurtigfaktura slipper man for at køre hele salgsordreprocessen igennem, men den kan ikke gemmes til senere fakturering. En Hurtigfaktura skal afsluttes med en fakturering eller en annullering. Hvis der er oprettet vare, så bliver de stadig trukket på lageret. Hvis man ønsker at oprette en salgsordre, hvor man løbende kan tilføje varelinjer, skal man tilkøbe modulet Salgsordre.

Fakturering

Når der faktureres i Uniconta kan informationerne på fakturaerne hentes direkte fra bl.a. kunde- og lagerkartoteket. Derved slipper man for at skulle indtaste kundernes stamoplysninger, varetekster, priser osv., hver gang der laves en faktura. Skal der laves en kreditnota, kan den dannes med copy/paste fra den oprindelige ordre, så man slipper for genindtastning. Man kan også gensende og genudskrive fakturaer.

Leverandør til det offentlige

Virksomheder, der er leverandør til det offentlige, skal sende fakturaoplysningerne til disse kunder elektronisk i form af OIOUBL-filer. Fakturerer man til offentlige institutioner eller virksomheder, hvor elektronisk fakturering er et krav, er det enkelt at håndtere i Uniconta, da elektronisk fakturering er sat op til OIOUBL standarden. I Uniconta kan disse filer dannes i forbindelse med fakturering.

Fuld valutastyring

Der er fuld valutastyring, så man også effektivt kan handle med sine kunder i udlandet. Her kan man vælge eller at lade Uniconta opdatere valutakursen automatisk eller selv sætte en fast kurs. I Uniconta kan alle transaktioner foretages i danske kroner, samt i fremmed valuta.

Abonnement

Uniconta har indbygget abonnementsstyring. Så kan man sikre, at månedlige, fakturaer altid udsendes. Abonnementstyringen giver også mulighed for massefakturering.